Julie Nord: Untitled (Dagene er data) (3), 2018, Ink, marker and pencil on Yume Japan paper, 26 x 28 cm

Illustrationer til Dagene er data

Julie Nord

Oplæsning af 'Dagene er data' ved forfatter Lone Hørslev søndag d. 13. januar kl. 14.00.

6.1 - 13.1.2019

Opening: 06.01 2018 kl. 14-16

Galleri Tom Christoffersen udstiller Julie Nords 14 værker, der er skabt som illustrationer til Lone Hørslevs digtsamling Dagene er data. Dagene er data udkom d. 2. november 2018 ved forlaget Rosinante og fik en varm modtagelse af pressen:

"Alene titlen på Lone Hørslevs nye digtsamling gør mig lidt lykkelig: Dagene er data. Der er så meget rytme og klang og så mange betydninger i den sætning. [...] Digtene er flankeret af to andre kunstarter: Julie Nords skønne tegninger (hybrider af Lone og dovendyr, Lone og bjørn, Lone og næsehorn, næsehorn og hus, dyr og maskine, hår og hav, det nuttede og det foruroligende) og så musikken, som gennemtrænger hvert eneste vers, hvert eneste ord, hver eneste stavelse.”
- Lilian Munk Rösing, Politiken 3. november 2018.

 ”Det er et jeg der famler og fumler i mørket med en uoverskuelig og ukontrollerbar virkelighed, hvor alt er bundet sammen af teknologien, samtidig med at alt er ved at falde fra hinanden. […] Resultatet er et uprætentiøst, men samtidig enormt forførende poetisk vidnesbyrd fra et ganske almindeligt menneske, der, som alle os andre, er blevet stadigt mere infiltreret i teknologien.”
- Tobias Skiveren, Morgenavisen Jyllands Posten 3. november 2018.

 ”Illustrationerne er et vigtigt bidrag til en stor poesioplevelse, hvor Lone Hørslevs digte omgås tidsånden og dens terminologi med både alvor og en legende sproglig oplagthed.”
- Jørgen Johansen, Berlingske 18. december 2018.

 

Julie Nord (f.1970) har haft soloudstillinger på flere danske kunstmuseer såsom ARoS Aarhus Kunsmuseum, Gl Strand, Kbh. og Kunsten – Museum for moderne kunst, Aalborg. Hendes værker er i samlingerne på danske museer som Statens Museum for Kunst, ARoS, Arken m.fl. og internationalt på bl.a. Det Nordiske Akvarel Museum, Sverige, Lyonel Feininger Museum, Tyskland og Biblioteque Nationale de France, Frankrig. Fra 1994-2001 blev Julie Nord uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, København. Frem til d. 31. marts 2019 viser Julie Nord en række nye og ældre udvalgte værker på udstillingen Fantasmer på Rønnebæksholm, Næstved.

Julie Nord: Untitled (Dagene er data) (2), 2018, Ink, marker and pencil on Yume Japan paper, 26 x 28 cm  

Julie Nord: Untitled (Dagene er data), 2018, Ink, marker and pencil on Yume Japan paper, 26 x 28 cm  

Julie Nord: Untitled (Dagene er data) (1), 2018, Ink, marker and pencil on Japan Yume Paper, 26 x 28 cm