Ahmad Siyar Qasimi: Ophold, 2019, Oil on canvas, 140 x 210 cm. Photo: Kristian Touborg.

Snug Outlooks on a Windy World

Ahmad Siyar Qasimi

Bogreception 26.10 2019 kl. 14.00

18.10 - 16.11.2019

Opening: 18.10 2019 - kl. 17-19

Snug Outlooks on a Windy WorldSmag lidt på titlen. Lyder det som et citat? Det er det ikke. Det er den unge kunstner, Ahmad Siyar Qasimi, der har sammensat sætningen af ord, som han synes passer til hans billeder, der ligeledes er sammensat af stumper af virkelighed, som han har opsnappet.

Selv står han et rart sted. Han bor og arbejder i Danmark. Herfra ser han på en vindblæst verden. Det er disse blik, han giver videre til os, når vi ser på hans billeder. Billederne på udstillingen er alle nye og malet i nær nutid. Dét ser man! Alligevel er de sært tidløse (og stedløse). Hvis de havde oppulente guldrammer, kunne de snildt hænge blandt museernes mesterværker af Bonnard og Rembrandt. Dog er Qasimis billeder hyper samtidige, ja, kritikere har sammenlignet ham med kontemporære kunstnerkolleger som Peter Doig og Richard Mosse.

Så hvad ser kunstneren og hvad ser vi, når vi ser hvad han vil have os til at se; bortvendte blikke. Menneskene i billederne gengælder ikke vores blikke. Fordi de ser indad. Fordi de helst ikke vil ses. Fordi der omkring dem sker alt muligt og verden er vindblæst. 

Ahmad Siyar Qasimi er født i Kabul 1986 og tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, 2014. Foruden soloudstillinger hos Galleri Tom Christoffersen udstillinger hos blandt andet Kunsthal Charlottenborg, Den Nordiske Ambassade, Rundetårn og Portalen. Permanent udsmykning på Solrød Gymnasium. Modtager af Ib og Birthe Geertsens Fondspris, Ebba Elisabeth og Kristian Larsens Fonds Legatpris og Billedkunstudvalgets arbejdslegat. Solgt til Statens Kunstfond. Deltog i JCE Biennale d’art contemporain på syv europæiske udstillingssteder og udstillingen om L.A. Rings maleri, Baldersbrønde Revisited, Palæfløjen, Roskilde. 

EKSTRA: Lørdag den 26. oktober 2019 har galleriet fornøjelsen af at lægge lokaler til lancering af kunsthistoriker Line Rosenvinges bog om Qasimi. Kunstner, forfatter og forlægger er tilstede ved lanceringen hvor bogen kan købes til nedsat pris. Alle er velkomne fra kl. 14. Tale ved billedkunstner Peter Land kl. 14.30.

Ahmad Siyar Qasimi: Quiet Night I, 2019, Oil on canvas, 140 x 180 cm. Photo: Kristian Touborg.  

Ahmad Siyar Qasimi: Øje og sol, 2019, Oil on canvas, 40 x 40 cm