Bruce Weber: Chet Baker

Chet Baker - Fotografier fra Hans Henrik Lerfeldts samling

Kurateret af Børge Igor Brandt

Udlånt af Torben Skjødt Jensen

4.10 - 27.10.2018

Opening: 4.10 2018 - kl. 17-20

De fleste forbinder nok især Hans Henrik Lerfeldt med malerier præget af sadomasochistiske og pornosurrealistiske motiver af letpåklædte, bondagebundne kvinder med blottet køn.

Mindre kendt er måske historien om en anden af kunstnerens helt store passioner – Jazz. Det store idol var den myteomspundne trompetist, Chet Baker, som Lerfeldt kendte, og som han følte et slægtsfællesskab med. Først og fremmest på grund af musikken, men nok også fordi de to delte en anden stor interesse, kvinder og kokain.

Der gik ikke en dag i Lerfeldts liv uden Chet Bakers musik: ”Der har tit været perioder i mit liv, hvor det var det eneste, der har kunnet trænge ind. Hvor jeg overhovedet ikke kunne forholde mig til billedkunst eller til noget som helst andet”, som Lerfeldt udtalte i Torben Skjødt Jensens film It’s a Blue World, der udkom i 1990, året efter kunstnerens død.

Udstillingen består af 27 fotografier af Chet Baker, som Lerfeldt havde i sin samling – bl.a. ikoniske fotografier taget af den legendariske fotograf og instruktør, Bruce Weber. Samtlige af udstillingens fotografier er venligst udlånt af Torben Skjødt Jensen og kurateret og iscenesat af Børge Igor Brandt.

Kirsten Malone: Chet Baker and Hans Henrik Lerfeldt  

William Plaxton: Chet Baker (1)