The attraction of fire, 2018, Acrylics on canvas, 150 x 150 cm.

Moments

Carlos Álvarez Las Heras

Curated by Leif Djurhuus

9.9 - 28.9.2018

Opening: 09.09.18 - kl. 14 -16

I samarbejde med Leif Djurhuus præsenterer Galleri Tom Christoffersen en udstilling med værker af den spanske kunstner Carlos Álvarez Las Heras. Álvarez Las Heras’ praksis har det figurative maleri som omdrejningspunkt. Mennesker, dyr og objekter er skildret i interiørs og landskaber i forvrængede rum og umulige perspektiver. Med en nærmest naivistisk tilgang til sine farver, skaber Álvarez Las Heras en stoflighed, der lader hvert værks motiver flyde sammen i mønstrede felter af kraftfulde farver. Alle elementer i hvert værk kræver deres egen opmærksomhed.

Fornemmelsen af tid og rum er under opløsning, og fortællinger om mødet mellem mennesker, sene nætter og livsøjeblikke smelter sammen. Tidens gang i Álvarez Las Heras’ værker bliver kommenteret af tilstedeværelsen af symboler som uret og kraniet, der indikerer at der er foregået noget før og vil ske noget efter, man som beskuer ikke bliver indviet i. I stedet står man tilbage med scener, rige på mystiske narrativer. Værkerne fungerer som fordrejede snapshots og øjebliksbilleder af mennesker fanget i deres gøremål eller stille kontemplation. Det, der træder i fokus, er momentet, som et lige nu revet ud af sin kontekst.      

Carlos Álvarez Las Heras (León, Spanien, 1982) er uddannet fra Universidad Complutense, Madrid i 2005. Samme år blev han inviteret til at udstille på College of Spain i Paris, hvor han efterfølgende modtog prisen The Medal to Artistic Merit in Plastic Arts. Álvarez Las Heras har bl.a. udstillet på Galería El arte de lo Imposible, Gijón, ARCO, Madrid og Revellin Museum, Ceuta. Han har som kommissioner udført et vægmaleri til byen León og udsmykket Madrid-Barajas Lufthavn.   

The story of our life, 2018, Acrylics on wood, 100 x 120 cm.  

Handwriting is personal, 2018, Acrylics on canvas, 61 x 61 cm.