Pressemeddelelse:

ELMERS CUT

7. juni – 19.juni 2002

Fernisering: 7.juni kl. 17-20

 

”Elmers cut”

 Christoffersen art slutter det første halve år i Skindergade med at give ordet og magten til en kunstner, der i årtier har v ret en af mine favoritter.

 Elmer har i en årrække været en respekteret lærer på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Et arbejde han udfører med en usædvanlig intensitet og dygtighed. En glæde ved maleriet jeg i lang tid har fundet smittende – og som i de kommende år gerne skulle have plads og rum i Skindergade.

 Til efteråret vil Prof. Claus Carstensen have ansvaret for en sidste udstilling med sine elever inden han slutter på Kunstakademiet.

Men her og nu er ordet og valget Elmers :

 ”Elmers cut er et nedslag i maleriet, som det har vist sig, det seneste år på Kunstakademiet i København. Et udvalg af de bedste malerier hentet direkte på atelierne. Billeder hvor uskyld og fanden i voldskhed møder traditionen og de internationale strømninger. Hvor udtrykket ikke har fundet sin endelige form, men alligevel peger på en ny tendens, der er præcis nok til at udfordre verden.

 Det er fortællende maleri i visuelt veloplagt cut up. Et opgør mellem komplicerede kompositioner og enkle dagligdags ting. Mellem fantasy world og realisme. Mellem computerbilledets lækre overflade og det direkte aftryk i malingen. Runesten og graffiti.

 De værste malerklicheer er væk . Det ligner ikke nødvendigvis kunst. Det er skriften på væggen. Det er malerisk stand-up. ” Jeg så dig uden tøj på, jeg vil så gerne ”sleeping girls and restless boys" – alting forsvinder hele tiden – døden kommer listende men kisten er flyende. Det er malerne der taler. Det er en måde at leve på og det kan ses. Ikke noget med kunstparader, sociale installationer og kulørte lamper. Her er det enkeltværker det handler om. Elmers cut vil ikke helt ind til benet, men skære dybt det rigtige sted.

 Elmer