”EASY PAINTING ”

Nye malerier af Martin Askholm

22.marts – 20.april

 

At det formelle maleri ikke blot handler om en konceptuel udforskning af farve, flade og struktur.

At også selve legen med og overraskelsen over dette medies uudtømmelige potentiale er interessant  i en tid hvor netop denne, af traditionen tyngede, kunstneriske udtryksform ofte forventes blottet for mulighed for nytænkning og overraskelse.

Ovenstående kunne måske sige at tjene som ” overskrifter ” for Martin Askholms seneste serie af malerier – ”Easy Painting” – som kan beses på Christoffersen Art fra 22.marts 2002 til 20.april.

Et forsøg på ”Easy painting”:

Ikke at det at male nogensinde bliver let, - ikke for en Askholm, hvis stramhed og præcise styring af mediet især var tydeligt på hans seneste udstillinger som ”pop-art ”-showet  Tropicana på Galleri Carsten Frøkjær november 2001 og den tidligere  Fall Collection 2000 sammesteds:

 En kontrol over, men også en vilje til at spille med og måske især lade sig modspille af maleriets muligheder,  som Askholm tager med sig i sine nye konkret-abstrakte malerier på Christoffersen Art.

At lade maleriet være ”easy”: At lade farve og lærred både handle og handle om sig selv  i et forsøg på – måske intet andet – end blot at lade maleriet fremstå som maleri.

Merete Jankowski