Gorm Valentin: Leonard Cohen, Falconer Centret, 1979

a poet a prince a duke

Gorm Valentin

13.1 - 4.2.2017

Opening: Friday 13 January, 5-8pm


”Dødsmasken har taget aftryk af David Bowie, Prince og Leonard Cohen. De tre store musikstjerner er stivnet i deres endelige form. Værkerne er målt og vejet, levnedsforløbet og karrieren genfortalt og revurderet. Nekrologerne er skrevet og de respektfulde bogstaver har sømmet kistelåget til. Nettet har summet af aktivitet og er svømmet over med følelsesladning.

Døden kaster sin skygge ind over det samlede værk. Det er for sent, at indhente det forsømte. Musikkens kontekst er allerede godt i gang med at fordampe. Sangene vil stå stadig mere rene tilbage og synge for sig selv.

Men der var en anden tid, hvor tiden var alt og alt var kontekst. Al tid har engang været et øjeblik. I øjeblikket er intet afgjort og alt er i bevægelse. Musikken er på vej fra en tone til den næste. Det er disse øjeblikke fotografen Gorm Valenting altid har været en mester til at fange. De koncentrerede øjeblikke, hvor musikeren er fanget i farten. Enten på scenen eller i en anden situation, men hvor han på en eller anden måde er så meget sig selv og sit selvsikre udtryk, at man ser på billedet med en fornemmelse af, at her inkarnerer kunstneren sig selv i sit eget billede.”

Uddrag af journalist og musikanmelder Kim Skottes tekst til bogen der udgives i forbindelse med udstillingen af Gorm Valentins fotografier.

Gorm Valentin (f.1944). Oprindeligt uddannet som landmåler. Spillede klarinet i jazzorkestre,og købte, efter en rejse til New Orleans i 1969, et Nikon F kamera og senere et Leica M - 2 kamera. Herefter gik det stærkt med fotograferingen. Efter forskellige jobs, bl.a. undervisning i foto på aftenskole, blev fotografiet en levevej i 1976. Gorm har fotograferet jazz- og rockmusik, klassisk musik, teater og portrætter til aviser, magasiner, tidsskrifter, LP/CD omslag samt til frimærker. Har illustreret adskillige bøger og udgivet flere i eget navn. Udstillet i ind- og udland og er repræsenteret i flere samlinger private som offentlige. Modtog Fogtdals Fotograf Pris i 2005 og DJBFA’s Hæderspris i 2016.

Gorm Valentin: Leonard Cohen, Falkoner Centret 1979  

Gorm Valentin: Prince, Gentofte Stadion,1990  

Gorm Valentin: David Bowie, Falkoner Centret 1976