Anette Abrahamson: Bodegón (Still Life) (4), 2012, Watercolour on paper, 35 x 45 cm

Bodegón (Still life)

Anette Abrahamson

18.3 - 15.4.2017

Opening: 17.3.2017 kl. 17-19


Anette Abrahamson udforsker idéerne om personlige associationer, kulturelle normer og realisme. Hun har skabt en serie iøjnefaldende akvareller, der slår an til en fortællende tilgang, mens de på samme tid skaber et narrativt fravær og derigennem afslører en ufortalt historie.
 
Tørrede planter, nødder, blomster, græs og en ventilator er alle motiver, der er genskabt på en realistisk og inspirerende måde på den ellers rene papirflade. Alle disse forskellige artefakter er samlet fra et særligt sted specifikt udvalgt af kunstneren uden noget ønske om at repræsentere faunaen fra det valgte sted. I stedet har Abrahamsson udviklet en kompleks praksis baseret på modsætningen af det objektive billede og beskuerens subjektive perception. Dermed skabes et samspil mellem distance og indlevelse.
 
Sideløbende vises en serie akvareller, der alle afbilleder Nordens vilde flora. Med deres detaljerede udførelse bidrager disse værker til at give en kontrast til de udstillingens ekspressive og arbitrære værker der er udført på Mallorca.       
 
-
tekst af Jackie Herbs (uddrag)
 
Anette Abrahamson (f.1954). Født i Sverige og bosat I København. Uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1983. Abrahamson har udstillet sine værker på Ljungbergmuseet, Kronbergs Läns Bildkonstmuseum, Sverige, Växjö Konsthall, Sverige og Horsens Kunstmuseum, Danmark. Siden 2008 har hun været professor i maleri ved det Kongelige Danske Kunstakademi.

Bodegón (Still Life). Installation view  

Anette Abrahamson: Bodegón (Still Life), 2012, Watercolour on paper, 34,5 x 75,5 cm  

Bodegón (Still Life). Installation view (1)  

Anette Abrahamson: Bodegón (Still Life) (3), 2011, Watercolour on paper, 35 x 61 cm  

Anette Abrahamson: Bodegón (Still Life) (1), 2012, Watercolour on paper, 35,5 x 40 cm  

Anette Abrahamson: Bodegón (Still Life) (2), 2012, Watercolour on paper, 35 x 64 cm