Henrik Menné: L5, 2021, iron, wood, motor, sausage press, compressed air hoses, electronics and clay, 260h x 160w x 10d cm (installation view).

Ler II

Henrik Menné, Anna Sørensen og Mie Mørkeberg

21.1 - 12.2.2022

Opening: 21.01.22 17 - 19

Henrik Menné, Anna Sørensen og Mie Mørkeberg har alle været tilknyttet Galleri Tom Christoffersen i næsten 20 år. De har ganske lidt til fælles. Hver især har de deres egne motiver, former og idéer. Alligevel har de et samlingspunkt i leret som materiale, og deres keramiske værker former et på én gang fælles og mangesidet udtryk. 

 

Henrik Menné  

Henrik Mennés bidrag til udstillingen er en af kunstnerens forunderlige maskiner. Værket Maskine L5 bruger flere dage på at opbygge en keramisk krukke, hvis udtryk er styret af trykluftsslanger, elektronik, en pølsepresser samt omgivelsernes temperaturudsving. I udstillingens tilfælde er det gallerirummets forhold, der vil bestemme, hvordan hver enkel krukke tager sig ud.   

 

Anna Sørensen

Anna Sørensen har skabt keramiske flasker med mønstre, der i deres abstrakte og konkrete udtryk bærer henvisninger til Piet Mondrian, Sonia Delaunay og Ib Geertsen. Anna Sørensen har gennem en lang årrække arbejdet med leret som medie. Da Ny Carlsbergfondet i 2019 gav hende den opgave at udsmykke Næstved Gymnasium, skabte hun fire keramiske objekter/krukker, der var mellem 150-240 cm høje. En stor andel af hendes keramiske værker kan ses i samlingen hos Holstebro Kunstmuseum. 

 

Mie Mørkeberg

Mie Mørkeberg har netop afsluttet en stor soloudstilling på Trapholt Kunstmuseum, og på udstillingen Ler II præsenterer vi fire store krukker derfra. Mie Mørkeberg arbejder med symbolske og surrealistiske motiver både i maleri og keramik. Om sin tilgang til sit arbejde har hun udtalt til Merete Pryds Helle: Jeg har ingen lyst til at passe på mig selv. Jeg er ikke længere bange for at være pinlig eller for meget eller hvad man nu beskyldes for som kvinde. Jeg har taget beskyttelseshylstret af, jeg tror på, at jeg kan byde på noget, som det kun er mig, der kan byde på.  

 

Udstillingen Ler II samler nye keramiske værker af de tre kunstnere og præsenterer det brede spændingsfelt, som mediet rummer. Kunstnernes værker repræsenterer forskellige tilgange til leret og skaber indgange til tre forskellige universer.    

Henrik Menné: L5, 2021, iron, wood, motor, sausage press, compressed air hoses, electronics and clay, 260h x 160w x 10d cm (installation view)  

Henrik Menné: L5, 2021, iron, wood, motor, sausage press, compressed air hoses, electronics and clay, 260h x 160w x 10d cm