BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket) (5)

Gudrun Hasle

BAG MINE LÅKED ØJNE

4.8 - 2.9.2023

Opening: 04.08.23, kl. 17-19

Gudrun Hasle bruger kontinuerligt sig selv, sin familie og sin krop i sin kunst. Gennem årtier har hun lagt drømme, glæder og smerter synligt frem til dissekering. I blotlægningen af det sårbare og intime balancerer hendes værker på den tynde linje mellem det eksistentielle og det banale.
 
Det otte meter lange værk BAG MINE LÅKED ØJNE har været særligt afgørende for Gudrun Hasle. Det var nødvendigt, at det skulle skabes, og det var nødvendigt, at det skulle udstilles. For værket handler om en frygt, som alle forældre kender; frygten for at noget skulle ske ens børn. Frygten for det ubærlige.
 

MED INTED ANDET END LIDELSE TILBAGE
SPEKOLERE JEG PÅ
OM JEG VILLE KUNNE SE PÅ DERES SMÆRTE
OM DET IKKE VILLE VÆRE BÆDER AT SLUTTE DET HELLE
OM DET IKKE VILLE VÆRE KÆRLIGHED
(tekst fra BAG MINE LÅKED ØJNE)

 
Den dag, jeg skrev nærværende tekst, bragte dagbladet Information en forside, hvor en af verdens førende klimapsykologer blev citeret for ordene ”Jeg er så bange”. Det handler Gudrun Hasles meter lange værk om.
 
- Tom Christoffersen
 
Gudrun Hasle (1979, DK) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi. I de seneste år har hun haft soloudstillinger på Horsens Kunstmuseum, Det Nordiske Hus på Færøerne, Heerup Museum, Nordatlantens Brygge, Copenhagen Contemporary, Nuuk Kunstmuseum og Politikens Forhal. Hendes værker er bl.a. del af samlingerne hos SMK, Arken Museum for Moderne Kunst, Det Nationale Fotomuseum, Horsens Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Trapholt Museum for Kunst og Design samt Ny Carlsbergfondet.
 

Office

Colour Mingle

Anna Sørensen

more »

Gudrun Hasle, BAG MINE LÅKED ØJNE, 2023, textile, 2.30 x 7.94 cm  

BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket) (4)  

BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket) (3)  

BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket) (2)  

BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket) (1)  

BAG MINE LÅKED ØJNE (detalje fra værket)