Gudrun Hasle, Sorte duer flyver runt i tanker (2022) textile and thread, 80 x 104 cm

AMOR OMNIA

Signe Erichsen

14.4 - 20.5.2023

Signe Erichsen arbejder med sine malerier ud fra et princip om, at lade sig føre af sine intuitive impulser i valg af materiale, farver og påførings teknik.

Med en passion for meditation som en daglig diciplin, er Signe inspireret til at bruge maleriet som et medie, for et udtryk, der handler om at dele oplevelsen af forskellige meditative bevidstheds tilstande. Malerierne opfordrer beskureren til at komme ud af sine tanker og derimod visuelt percipere værkerne. De udtrykker et sprog som ikke er underlagt nogle systemer men fungerer som sin egen logik i et naturligt anarki. Tilblivelsen af værkerne kommer til i en dyb meditativ koncentration som giver værkerne, en lige så stor dybde i vibration.

Det er som om, at der er foretaget et zoom ind, der skaber et stort fokus i dem. Sammensætningen af farver er netop ikke æstetisk, hverken sammensat på grund af deres oplagthed eller deres friktion, men ud fra en anden fokuseret og subjektiv logik. De er næsten overvældende koncentrerede på flere niveauer: fortættede, intense, tykke, tørre voldsomme ophobninger, bugnende og stærke farver. 

Den dybe koncentration er til stede bagved hvert billede, som vidner om en rum tid, en stemning, en impuls og en dvælen ved. Det kan opleves som en dyb stilhed og ro, men kan også kan være en en voldsom larm, som kommer fra alt levende og tankernernes larm. Beskureren bliver inviteret ind i denne meditative tilstand af at betragte larmen som den opstår og fortager sig fra billede til billede. Værkerne lyser og deler.

Signe Erichsen (f. 1982) Uddannet på AKBILD, Akademie der bildenden Künste, Wien, Østrig, 2012-2018, under proffessor Daniel Richter. Bestået med ære og nomineret til Wiens Kunsthalle pris. Signe er tidligere uddannet scenekunstner på den internationalt anderkendte skole École internationale de théâtre Jacques Lecoq, Paris, Frankrig, 2007-2009.

Tak til Anna Tydén for tekst.