Sketch for a new alter piece, Commissioned by Skjern Kirke, not carried out.

2008 January

Mie Mørkebergs udkast til Skjern Kirkes nye altertavle bestod i at overmale den eksisterende altertavle fra 1600-tallet og erstatte de mange små billeder med helt nye og personlige fortolkninger. Det er et malet landskab, der giver følelsen af at kigge ud gennem tavlen med brug af de kristne symboler brønden, fisken og regnbue. "I min tavle er hyrdens ansigt for eksempel sort, og går man ud fra, at hyrden er Gud, der skal lede fårene, har jeg sløret Guds identitet." udtaler hun i et interview om udsmykningen til Kristeligt Dagblad. Mie Mørkeberg har valgt sine farver ud fra de kulørerne i kirkens mosaikvinduer. For at fremhæve billederne er grå den gennemgående farve i tavlens udskæringer og i landskabets høje horisont. En kraftfuld regnbue forbinder brønden i venstre side med de to øverste billeder og marken til højre i altertavlen. Øverst, ovenover et fladt landskab, ser man en sort flade, hvor en enkelt stjerne skinner, enten som symbol på jødernes nyfødte konge eller blot som en stjerne i det store univers.

- teksten er sammensat fra et interview med  Mie Mørkebergs om altertavlen til Kristeligt Dagblad, som kan læses her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/kunsten-er-male-over

Sketch for a new alter piece, 2008, Mixed media on paper, approx. 120x100 cm , Commissioned by Skjern Kirke, not carried out.