The Faculty of Health Sciences, Panum Institute University of Copenhagen

2005 January

"Til Panuminstituttet har Claus Carstensen skabt tre, nærmest naturalistiske skulpturer i form af afstøbninger af ham selv optaget af forskellige gøremål - og et af dem er at stå og urinere op ad muren ligesom han gør det i en amerikansk ørken i det nævnte fotografi. En af de andre, sorte Claus Carstensen-skikkelser sidder på hug og holder sig for ørene - der er også en helvedes larm på stedet - og den tredje er en afstøbning af den tidligere akademiprofessor og chefideologen fra de vilde maleres gennembrud i begyndelsen af 1980erne, der peger mod fjerne horisonter (og en skulptur af Gottfred Eickhoff forestillende Nicolaus Steno) med den ene arm løftet, som var han en lederskikkelse fra det gamle kommunistiske imperium eller en eller anden gudsforladt diktaturstat i Mellemøsten.

Man skulle ikke tro, det var muligt at lave en velfungerende udsmykning til dette sted, men det er lykkedes takket være originaliteten i værket og værkets evne til at skabe sit eget rum på trods af arkitekturen."

- Torben Weirup, "Pæn tradition og tiltrængt fornyelse", Berlingske Tidende, 5.1.2006

Claus Carstensen (2), 2005, The Faculty of Health Sciences Panum Institute University of Copenhagen. Photo: Anders Sune Berg.

Claus Carstensen, 2005, The Faculty of Health Sciences Panum Institute University of Copenhagen

Untitled (1), 2005, The Faculty of Health Sciences Panum Institute University of Copenhagen, Photo: Anders Sune Berg.