current
upcoming
previous
 
home | artists | exhibitions | lectures | available works | publications | news | about

Lars Schwander: Angelina. Paris 2011

Galleri Tom Christoffersen har fornøjelsen af at præsentere udstillingen Portraits af Lars Schwander. Portrætter af kunstnere og venner, fra 1980’ernes punks til nye indtagende portrætter skudt rundt i forskellige hovedstæder.

Helmut Newton sagde engang ”Mit job som portrætfotograf er at forføre, fornøje og underholde.” Noget af den samme karakter er der over Lars Schwanders fotografier. Der er ingen egentlige afsløringer, om end der er en stillingtagen og en ægte nysgerrighed til at trænge dybere ind i de portrætterede personer. Han fotograferer udelukkende dem som han på en eller anden måde synes om, nogen han beundrer og er fascineret af.

Der er billeder af en meget ung Björk, af Leonard Cohen, af en række punkmusikere og af de mange fotografer Schwander har mødt gennem tiden - ikke mindst William Eggleston, Robert Frank, Duane Michals og Cindy Sherman. Og yderligere en række billedkunstnere, eks.vis Martin Kippenberger, Günther Förg, Jim Dine og Yoko Ono.

Lars Schwander er en af de centrale skikkelser i dansk fotografi gennem kuratering, skribentvirksomhed og som organisator som sådan. Parallelt med dette arbejde har Lars Schwander til stadighed kredset om portrættet og forsøgt at nå dybere ind i forståelsen og funktionen af portrætfotografiet. Udstillingen viser Schwanders udvikling fra de tidlige portrætters nærmest konceptuelle, dokumentariske renhed, til de nyeste mere fabulerende og forførende arbejder.

 

2. RUM

LARS SCHWANDER

PORTRAITS

26.6. - 13.9.2014


Back to

ERIC ANDERSEN: HEADREST

Click here »

Værker
  Lars Schwander: Portraits. Installation view
  Lars Schwander: Portraits. Installation view
  Lars Schwander: Linnéa. 2013
  Lars Schwander: Bjørk. 1985
  Lars Schwander: Cecilie_Bødker. 2014
  Lars Schwander: Yoko Ono. 1997
  Lars Schwander: Martin Kippenberger. Dec. 1996
  Lars Schwander: Cindy Sherman. 1996

Skindergade 5, 1159 Copenhagen K, Denmark
Phone: +45 33917610 / +45 26377210
galleri@tomchristoffersen.dk
Join our mailing list